viernes, 11 de noviembre de 2011

Presentació del llibre: Sant Jaume dels Domenys, ahir i avui en fotografia i lliurament del Premi Nautilus 2011 al Centreex de Sant Jaume dels Domenys.



Josep M. Urgell, Josep Poblet i Magí Pallarès
amb els representants del
Centreex

Amb la presidència  de Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona, acompanyat per Magí Pallarès, alcalde de Sant Jaume dels Domenys i per Josep M. Urgell, president de l’A.C. Nautilus,  ha tingut lloc la presentació d’aquest llibre que és un recull d’imatges contrastades que permeten reseguir el pas del temps en cada un dels pobles que composen el terme municipal.







Aquesta obra sorgida de la voluntat i l’esforç de treball de l’Associació Cultural Nautilus, ha comptat amb la col•laboració d’un bon nombre de veïns i veïnes del municipi que han aportat les fotografies que tenien als seus arxius personals per tal de poder oferir aquest testimoni històric. 


Segons ha informat Josep M. Urgell, president de l’entitat, ha sigut més d’un any de treball el que ha calgut per veure’l fet una realitat. L’obra (que ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Consell Comarcal del Baix Penedès, de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys i de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Sant Jaume dels Domenys, per a la seva edició) està destinada a obtenir fons per fer realitat un altre projecte d’aquesta associació: dotar al municipi d’un grup de cap grossos amb que completar els dos gegants del Papagai (una urbanització del municipi) que a partir del proper any tindran ja qui els faci ballar, i completar amb els grups de Diables i Diablons, el Drac, els Balls de Bastons i del Patatuf i els Trabucaires una colla que facin realitat una gran cercavila per alegria del municipi.
Josep M. Urgell


Per això els guanys que s’obtinguin de la venda del llibre tenen ja un horitzó que serà fer realitat aquests caps grossos, que a més volen que siguin personalitzats, i que siguin precisament les entitats del municipi les que ofereixin idees sobre quines persones poden servir de model, ja que ser escollit és sens dubte tot un reconeixement i un prestigi.

Pel que fa a la col•laboració de l’Ajuntament, Josep M. Urgell ha volgut recordar que els primers contactes es van dur a terme amb l’anterior equip de govern, en concret amb el Sr. Basseda, afegint que tots dos equips, el passat i l’actual, el projecte va trobar el total recolzament. Finalment  ha animat als presents a fer-se socis i sòcies de l’Associació Cultural Nautilus.



Josep Poblet
signat el llibre d'honor de l'Ajuntament del municipi.

Per la seva part Josep Poblet, amb la calidesa que li és habitual, ha destacat aquest destí del producte de la venda perquè en realitat la darrera finalitat és fer poble.  Ha elogiat la qualitat de l’obra i ha destacat com en els darrer vuitanta anys els canvis soferts pels municipis han canviat la seva fesomia, de tal manera que a la gent jove d’avui els sembla que sempre ha estat un continu canvi el que s’ha viscut, quan en realitat durant molts anys els pobles creixien de manera molt lenta; afirmant que oferir avui la visió de com era el municipi de Sant Jaume fa cinquanta o trenta anys enrera i poder comparar-lo amb les fotografies actuals forma de fet part d’aquest zel que cal tenir per preservar els arxius i per tant per preservar la cultura i la història.



Com a part final de l’acte s’ha lliurat el Premi Nautilus d’enguany al Centreex per les seves activitats, la creació de la secció de Muntanya i Excursionisme (març 2011)  i la seva vitalitat contagiosa.

Entre el nombrós públic assistent i que omplia la Sala de l'Agrícola i Secció de Crèdit, es trobaven  també presents Joan Olivella, president del Consell Comarcal i Benet Jané alcalde del Vendrell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario