domingo, 11 de diciembre de 2011

Aigua i Foc: Un calendari interreligiós de creences i conviccions.






UNESCOCAT ha editat aquest calendari que recull les festes i tradicions religioses de diverses tradicions  (per ordre alfabètic) Baha’i, Budista, Cristiana, Civil, Església Mormona S.U.D., Hinduista, Islàmica, Jaina, Jueva, Paganisme, Poble Gitano, Testimoni de Jehova, Xinesa, Xintoisme, Sikhista i Zoroastriana.

El calendari té com tema l’aigua i el foc, perquè són dos elements que  tenen la categoria de símbols sagrats en la majoria de cultures,  Són a la vegada font de vida i de destrucció i existeixen nombrosos relats, mítics i religiosos lligats a aquests dos elements.

Dins el calendari, hi ha a més a més setze relats, de diverses creences religioses o populars, que tenen l’aigua, el foc o tots dos com a motiu. Hi ha també setze fotografies relacionades amb rituals religiosos i altres tantes cites dels textos sagrats.

És una publicació realitzada amb la guia de quinze consultors en representació de l’Institut d’Estudis Sufis, Centre Ecumènic de Catalunya, Església Baptista de Sabadell, Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes, Centre de Yoga Vedanta Sivananda, Facultat de Teologia de Catalunya, Comunitat Baha’i de Barcelona, Comunitat Islàmica Al-Kauzar, Testimonis Cristians de Jehovà de Catalunya, Editorial Kairós, Pagans Federation d’Espanya. Església Evangèlica de Catalunya, Associació de Taoisme d’Espanya, Consell Global de la IRu, Comunitat Jueva ATID de Catalunya.

L’obra original és de Enbiro Lausanne & Plare-Forme Interreligieuse de Genève, sent la traducció de Jordi Trilla Segura.

La publicació és una eina interessant per aquell que mai s’han plantejat quina diversitat existeix al nostre propi país envers a les creences i tradicions religioses. Molt elements són propers tot i que tinguin orígens culturals molt diversos. La varietat de creences i conviccions són avui una realitat propera que mai està de més conèixer millor per poder entendre les interrelacions humanes dins la societat en la que ens trobem avui dia.


El preu del calendari és de 10 Euros.
Ho podeu demana a través d’aquest correu electronic.  El pagament és contra reemborsament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario