miércoles, 16 de marzo de 2011

366 frases que toda mujer debe saber



.... y también todo hombre.
D'esquerra a dreta, Gemma Cernuda; Joana Ortega i Carmen Fernández

Aquesta tarda s’ha presentat a la Llibreria Bertand aquest llibre de Gemma Cernuda, tercera obra publicada per aquesta autora qui fa vuit anys va iniciar la seva activitat com a escriptora, amb el llibre “Paraula d’autora”, un llibre que recollia frases dites per dones, perquè havia comprovat que els llibres de frases cèlebres eren en un 93 % d’homes, en el millor dels casos. Aquesta situació li va provocar a Gemma Cernuda una “reacció pro-activa” de la que va sorgir la seva primera publicació, ja esmentada.

En la presentació de l’acte Carmen Fernández, en nom de l’editorial, ha incidit en el fet que aquesta frases que es recullen al llibre són per reflexionar, així com que el projecte té molt a veure amb voler fer “escoltar la veu de les dones”.   
Per la seva part Joana Ortega i Alemany, vice-presidenta de la Generalitat de Catalunya, qui ja havia presentat fa vuit anys el primer llibre de Gemma Cernuda ha volgut destacar la personalitat de l’autora i la seva capacitat emprenedora, ja que l’any 2001 va crear una agencia de comunicació en femení, que organitza estratègies de branding (procés per a construir una marca) amb “cites” de dones. (Peix&Co). 

Joana Ortega ha destacat les iniciatives com la del llibre que cerquen posar a la vista el talent femení i oferir la necessària visibilitat a la dona, perquè això és de fet un acte de justícia.  També ha destacat aquesta normalització que es cerca enfront del feminisme ranci, pel fet que es un feminista no excloent, d’aquí que l’autora hagués dit des del primer moment que el seu llibre era també pels homes; i de fet la sala estava plena també d’homes amb interès per conèixer la nova obra de Gemma Cernuda.

Són moltes les frases que es podrien destacar ha dit Joana Ortega per concloure la seva intervenció,  des de la que va encunyar Simone de Beouvoir ( No naixem dones, esdevenim dones); Agatha Christie “Casat amb un arqueòleg, quant més vella siguis, més encantadora et trobarà”.  

El punt i final ha estat una frase de Gioconda Belli, molt adient amb la situació que en aquest moments pateix Japó: “La solidaritat és la tendresa dels pobles”. 

 Gemma Cernuda es Master en Gestión de la Comunicación por la UB y diplomada por la Columbia Business School de New York, Gemma Cernuda ha creado marcas líderes en el mercado; como la de alimentos congelados “La Sirena”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario