domingo, 24 de abril de 2011

El Priorat de Santa Maria de Santa Oliva, del segle XII al 1935 i els primers temps de la parròquia. I “Pinceladas del alma” dos llibres presentats a Santa Oliva amb motiu de Sant Jordi 2011




Cristina Carreras, Joan Latorre i Pau Arroyo

“Les parets parlen” ens ha dit Joan Latorre i Solé al parlar d’aquest tercer volum d’una obra de recuperació de l’historia d’aquest conjunt arquitectònic que li ha portat en el seu conjunt catorze anys, des de la publicació del seu primer volum.








Pau Arroyo i Casal, qui prologa el llibre ha descrit l’autor com a persona amb “tossuderia” que ha dedicat llargues hores d’estudi a aquesta obra, on la vegada s’evidencia la seva capacitat de treball, on es tracta amb profunditat els temes i la vegada s’utilitza un llenguatge pla i precís.

Per la seva part Joan Latorre precisat l’abast del contingut d’aquesta obra que per fi permet apropar a tothom que ho vulgui llegir, el que fins ara era només un munt de dades escampades en el gran nombre d’arxius que l’autor ha consultat per poder trobar les dades, constrastar-les i arribar a poder fer la narració i algunes hipòtesis.  De la dificultat que ha tingut trobar les dades n’és exemple que ell mateix així reconegut que ha estat com cercar moltes agulles en mols pallers.
Silvia Egea, signant exemplars del seu llibre

La publicació del llibre ha estat possible gràcies a l’Ajuntament de Santa Oliva i la col•laboració de la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Pinceladas del alma és una obra editada com a part de les tasques d’integració al municipi d’aquelles persones que van arribant per viure en ell. L’obra, ha esta definida per Cristina Carreras, com a instimista i net de recursos estilístics rebuscats.

L’autora Silvia Egea, llegint la declaració que conté el llibre a la contraportada reconeix que conté purs sentiments, que escriu amb passió i il•lusió i que en ell el lector la pot trobar a ella, o pot ser el lector es trobarà a si mateix.

L’acte ha estat conduït per Cristina Carreras, alcaldessa de Santa Oliva.

A tots assistents els han estat lliurats un exemplar de cada llibre com record de la Diada de Sant Jordi d'enguany.

No hay comentarios:

Publicar un comentario