lunes, 18 de abril de 2011

Presentació del llibre Espines i Flors, volum I, de Josep Cañas




d'esquerra a dreta, Pilar Tarrada, Joan Jané, Núria Figueras
i Lluïs Inglada  
El llibre Espines i Flors, va ser presentat divendres al Centre Cívic Ernest Lluch de Banyeres, en un acte presidit per Núria Figueras, alcaldessa de Banyeres, Joan Jané de l’entitat  “Amics de Josep Cañas”, Pilar Tarrada, secretaria de l’Institut d’Estudis Penedesencs i LLuis Inglada tinent d’alcalde de Banyeres

Pilar Tarrada va desglossar a la seva intervenció les característiques de Josep Cañas artista,  la seva innata qualitat com a tal i la seva voluntària llunyania d’un academicisme que pogués limitar la seva capacitat d’expressió.  Com a nova proposta i sempre des de la vessant del valor històric que tenen els documents escrit va  evidència la gran eina que són aquest pensament per conèixer la persona de l’artista i va plantejar que es pogués arribar a fer un estudi de la nombrosa correspondència escrita que va mantenir amb altres reconeguts personatges i artistes al llarg de la seva vida.
Vista del públic assistent

Joan Jané  gran impulsor des d’Amics de Josep Cañas de la pervivència a la memòria col•lectiva de la vida i obra de Cañas, va dibuixar amb paraules el perfil d’un home que va mantenir la coherència entre el pensament i els fets.

A continuació es va donar lectura per voluntaris assistents a l’acte d’una vintena de textos que abastaven temes molt diversos, des de l’horror de la guerra com a pacifista convençut que era, la seva percepció de les ciutats i llocs visitats, o perles que deixaven veure el seu sentit de l’humor.

La taula estava presidida per una reproducció d’una de les seves obres escultòriques i una branca de romaní. En Joan Jané va explicar que ell agafava un boci de romaní, l’olorava i se’l solia posar a la boca o damunt l’orella, quan arribava al taller el posava en un got d’aigua per continuar fruint d’ell al llarg de la setmana, fins que el cap de setmana següent tornés a sortir i agafés una altre branca de romaní.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario