sábado, 30 de abril de 2011

Presentació del Llibre "Excursions a Peu pels Castells del Penedès"


Sant Jaume dels Domenys: Festa de Sant Jordi i de la Mare de Déu de Montserrat amb La Llinyola i la Coral Rierol








El passat dimecres va tenir lloc a la sala d’actes de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Sant Jaume dels Domenys l’acte organitzat per La Llinyola, associació de dones de SJD per celebrar aquestes dues diades.







Com ja es tradicional van comptar amb la participació de la Coral Rierol, qui va obrir l’acte amb una sèrie d’interpretacions on els més petits van mostrar l’evolució de la seva preparació en el món del cant. Van estar dirigits per Rosa Rafeques i Ester Batlle.

A continuació Juan Carlos Borrego Pérez va presentar el seu llibre “Excursions a peu pels castells del Penedès”. L'acte el va presentar per part de La Llinyola per  Marcel·lina Grau.


Un llibre que és una guia perquè conté 18 rutes, un catàleg que descriu 47 peces entre els castells, les masies fortificades, les torres de guaita i torres de defensa, de entre el segle X i XIII, i una rica aportació  per apropar-se a com era la vida quan el Penedès era de fet la frontera del comtat per mitjà dels narradors de contarelles que van de castell en castell explicant llegendes, que l’autor utilitza com element integrador de l’obra.
Vista de la sala en un moment de l'actuació
de la Coral Rierol
Foto:Vicenç López

L’autor Juan Carlos Borrego va néixer a Vilanova i la Geltrú l’any 1967, és l’autor també del llibre El Penedès Llegendari i co-autor amb Pilar Carbó  de la Guia de camp dels arbres i arbusts del Garraf, i de Cafè amb Sal, obra literària amb la que va obtenir el XXI premi Ciutat de Mollerusa. Així mateix col•labora amb revistes de viatges i muntanya com “Natura i Aventura”, “Vèrtex” o “Collado Sur”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario