sábado, 30 de abril de 2011

Pere el Gran, Vida, Actes i Paraula




Stefano Maria Cingolani, es un historiador expert en temes medievals. Nascut a Roma l’any 1956 es doctor en filologia romànica per la Universitat La Sapienza de Roma. Especialista en historiografia i literatura catalana dels segles X al XIV, ha publicat un gran nombre d’obres que abasten des de l’edició crítica de “Lo Somni” de Bernat Metge; fins a la seva obra més recent Pere el Gran, Vida, actes i paraules, que en aquest moments es troba en procés d’una nova edició per l’èxit de vendes que ha tingut.









També és autor de “Joan Rois de Corella. La importància de dir-se honest”, amb la que va obtenir el premi Joan Fuster d’assaig; “Le storie dei longobardi dall’origine a Paolo Diacono”, “Bernant Desclot i les dues redaccions de la crònica”, “La memòria dels reis. Les quatre grans cròniques”; Historiografia, propaganda i comunicació” i “Jaume I. Història i Mite”.

“Pere el Gran, Vida, Actes i Paraula”, és la biografia d’aquest rei, fill de Jaume I, en base a la documentació històrica i a diverses cròniques del temps d’aquest monarca,  qui encara que no va escriure ni dicta la seva crònica apareix, no només a la de Bernat Desclot, sinó que apareix també citat en obres de cronistes francesos i italians, (cal recordar que Pere el Gran va conquerir Sicília i Malta a despit del regne de Nàpols i dels seus defensors: el Papat i el Regne de França),  fins i tot Pere el Gran apareix citat a obres com “La Divina Comèdia” de Dante qui diu d’ell que “d’ogni valor porto cinta la corda” o al “Decameron” de Boccaccio, o a la novel•la de cavalleria catalana “Curial i Güelfa”, així mateix va servir d’inspiració per a un personatge de Shakespeare segles més tard.

No hay comentarios:

Publicar un comentario