viernes, 22 de abril de 2011

Taula Rodona entorn a l'obra de Marta Pessarrodona.





Dimecres dia 20 va tenir lloc aquesta Taula Rodona organitzada a la Llibreria Bertran de Barcelona. 

Escoltar Marta Pessarrodona presentar els seus llibres – com sap tota persona que hagi tingut el plaer de fer-ho – és assistir a una mostra literària verbal, on la capacitat per anar explicant una història, plena de detalls i anècdotes, sense perdre el fil i creant aquella sensació que hom ha pogut escoltar una narració sencera i completa.

En aquest cas, van ser tres els llibres els que van servir de motiu a la seva xerrada, un de poesia “Animals i Plantes”, i dos d’assaig històric que tenen l’exili com a eix central tot i que cadascú presenta unes característiques diferenciades.


Destacar que tant França 1939 com L’exili violeta, serveixen per apropar no només les figures dels que van haver d’exiliar-se sinó una aproximació anterior a aquest moment per poder conèixer quines van ser les institucions d’on van sorgir aquests intel·lectuals, escriptors o científics que són els protagonistes dels llibres.

En tots dos, trobarà el lector, a més de la narració històrica, documentada i plantejada de manera rigorosa, uns apartats dedicats a conèixer qui van ser aquestes persones i què van ser les institucions de les que en van formar part.

Pel que fa al seu nou llibre de poemes "Animals i Plantes", es una pura essència destil·lada de sensibilitat i experiències personals. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario